Шарап жасоо - бул өндүрүштүн ар бир баскычын көзөмөлдөөнү талап кылган шарап жасоонун татаал технологиялык процесси. Заманбап автоматташтырылган жабдуулардын аркасында бул алда канча жеңил жана жеткиликтүү болуп калды.
UPPA WINERY (Севастополь) ишканасында OWEN жабдууларынын негизинде башкаруучу шкаф иштелип чыккан жана орнотулган. Кабинетте шарап идиштериндеги белгилүү температураны көзөмөлдөөгө жана кармап турууга, шарап ачытуу процессин көзөмөлдөөгө мүмкүндүк берүүчү система бар. Кийинки этап - ARIES Telemechanics LIGHT SCADA системасынын базасында аткарылуучу аралыктан мониторинг аркылуу процессти башкарууну ишке ашыруу.
Температураны жөнгө салуу системасы (СКТ) өндүрүштүк цехтин 20 контейнеринде температураны кармап турууга ылайыкталган. Бүт өндүрүш процесси OWEN PLC110 контроллери тарабынан көзөмөлдөнөт. Сенсорлордон жана башкаруу кыймылдаткычтарынан сигналдарды чогултуу үчүн OWEN MU110-220.32R жана MB110-224.8A киргизүү/чыгарма модулдары колдонулат. Температуралар Pt100 каршылык термометринин жардамы менен окулат. 10 контейнерде ысык жана муздак сууну эки клапанды кийинки башкаруу менен туташтыруу жүргүзүлдү. Калган 10 контейнер продукцияны муздатуу милдетин аткарат.
Системаны башкаруу OWEN SP307 оператор панелинде көрсөтүлөт, интерфейс 3 аймакка бөлүнгөн. Сенсордун бардык баалуулуктары жана орнотуулары негизги экранда көрсөтүлөт, ар бир резервуар үчүн кийинки меню түзүлөт, температуранын белгилүү бир мезгил ичинде өзгөрүшүн, клапандын иштешин, ичиндеги иш жүзүндөгү температураны жана коюлган бир инфографика бар. 3-терезе белгилүү резервуарлардагы клапандарды күйгүзүү үчүн, ошондой эле муздак жана ысык суу менен камсыздоо схемасын баштоо үчүн иштелип чыккан.