Описание

Сүт үчүн рефрактометр Master Milk (0-20%) (текшербестен), Атаго (Япония)

Master-Milk кол оптикалык рефрактометри сүттөгү протеиндин массалуу үлүшүн аныктоо үчүн ГОСТ 25179-90 боюнча Россия рыногу үчүн атайын иштелип чыккан. Бул модель кош шкала бар. Биринчи шкала — сүттөгү протеиндин массалык үлүшү, экинчиси — классикалык nD шкаласы. Өлчөө үчүн үлгүнү ГОСТ 25179-90 боюнча даярдоо керек: 4% кальций хлоридинин эритмеси жана кайнатуу үчүн суу ваннасы. Методдун маңызы сүттүн өзүн да, ошол эле сүттүн алынган белоксуз сывороткусун да өлчөө болуп саналат, алардын ортосундагы айырма сүттөгү белоктун масса үлүшүнө түз пропорционалдуу. Рефрактометр температураны автоматтык компенсациялоо функциясы менен жабдылган жана нымдуулуктан жана чаңдан корголгон, бул аны колдонууну жана сактоону жеңилдетет.

Техникалык шарттар

Таразалар: Сүттөгү белоктун массалык үлүшүнүн шкаласы, %
Сынуу көрсөткүчүнүн шкаласы, nD
Өлчөө диапазону: Протеин: 0…20%;
НД: 1,333 — 1,375
Тактыгы: Протеин: ±0,2%;
nD: ±0,001
Минималдуу көрсөткүч: Протеин: ±0,1%;
nD: ±0,0005
ATK функциясы: 10…30°C
Өлчөмдөрү жана салмагы: 3,2*3,4*16,8 см, 130 гр.
Коргоо классы: IP65, суу жана чаң өткөрбөйт